Koncerti 2024

ponedeljek, 24. 6., ob 18:00 v cerkvi sv. Duha v Črnomlju – MAK GRGIĆ

letošnji otvoritveni koncert bo pripadal enemu najbolj slavnih slovenskih kitaristov Maku Grgiću. Dvakratni nominiranec za nagrado Grammy koncertira po vsem svetu, redno izdaja nove albume, poučuje na znameniti univerzi USC … Koncert, ki ga ne smete zamuditi!

torek, 25. 6., ob 19ih v Črmošnjicah, v cerkvi Marije Vnebovzete – nagrajenci tekmovanj: Filip Peršolja, Larisa Jamnišek in Nace Ravnikar

sreda, 26. 6., ob 19:00, cerkev sv. Duha Črnomelj – kitarski duo Črnobelo – Andrej Pekarovič in Luka Vehar

Kitarski duo Črnobelo, ki ga sestavljata Andrej Pekarovič in Luka Vehar je z delovanjem pričel že v gimnazijskih letih. Skupni študij klasične kitare je nadaljeval na ljubljanski univerzi. Sledilo je še triletno izpopolnjevanje na graški univerzi. V tem obdobju sta prejela več prestižnih nagrad in odmevnih nastopov. Posnela sta album klasične glasbe, nato pa se podala v večjo funk/elektronsko zasedbo Eletric Venom Agency. Kot duo in posameznika sta sodelovala z Terrafolk, The Dreams, Funtango, Iztok Mlakar, Vladko Stefanovski in drugimi. Sedaj se duo vrača h koreninam s klasično a avtorsko glasbo.

Kitarski duo Črnobelo skladateljski navdih črpa iz široke glasbene okolice, v kateri se lahko znajdemo, če se le znamo prepustiti raznolikosti človeške ustvarjalnosti. Skozi individualni pogled avtorja destilira zvočno sliko v okvir kitarskega dua.

četrtek, 27. 6., ob 19:30 na Metliškem gradu – Slovenski kitarski kvartet

sobota, 29. 6. ob 19ih v Črmošnjicah, v cerkvi Marije Vnebovzete – solistični koncert udeležencev

Praviloma na predzadnji dan vsi udeleženci nastopijo samostojno. Zaigrajo ali skladbo, ki so jo vadili že prej pa so jo na poletni šoli še dodatno izpilili, ali pa čisto novo skladbo.

nedelja, 30. 6. ob 18ih v cerkvi sv. Duha v Črnomlju – zaključni koncert udeležencev

Na zaključnem koncertu poslušamo rezultate poletne šole – skladbe, ki so jih udeleženci pripravili v tednu dni! Poslušali bomo komorne skupine ter mlajši, starejši in skupni kitarski orkester.

© 2024 Poletna šola kitare 2024 | ScrollMe by AccessPress Themes