O mentorjih

Mladen Bucić

poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Njegovi učenci tako na nižji kot srednji stopnji na tekmovanjih praviloma posegajo po najvišjih mestih. Na letošnjo poletno šolo prihaja skupaj s svojim kraškim ovčarjem Krasno, ki bo zadolžena za budnico.

Mario Kurtjak

je najboljši kitarist med doktorji kemije in najboljši kemik med kitaristi. Zaključil je študij kitare na prestižni londonski instituciji Royal Academy of Music. Nastopa solistično in v številnih komornih zasedbah, najraje pa v Slovenskem kitarskem kvartetu. Na Poletni šoli kitare se je izkazal kot odličen dirigent, ki si je zaupanje članov orkestra kupil v bližnji slaščičarni.

Simon Krajnčan Fojkar

kitaro uči na Glasbeni šoli Jesenice. Nastopa predvsem v komornih zasedbah: v kitarskem duu Fantastiko, Slovenskem kitarskem kvartetu in mešani zasedbi The Mor(r)ons. Med klasičnimi kitaristi slovi po izjemno lepem tonu in sijajni interpretaciji skladb F. Tárrege.

Izidor Erazem Grafenauer

je zaključil podiplomski študij kitare v Zagrebu in stare glasbe v Benetkah. Je svobodni umetnik in docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Najbolj zaseden slovenski klasični kitarist je udeležence preteklih let navdušil tudi z igranjem na lutnjo, predvsem pa s svojim neizmernim občutkom za dribling.

Aljoša Vrščaj

kitaro poučuje na Glasbeni šoli Črnomelj. Nastopa v različnih komornih zasedbah, med drugim v Slovenskem kitarskem kvartetu in duu Fantastiko. Po napornem dnevu na Poletni šoli kitare najraje prisede k hladni pijači ob spremljavi Mladenovega absolutnega smeha.

Urban Meža

bo letos drugič v mentorski ekipi. O njegovih kitarskih in učiteljskih sposobnostih nimamo nobenega dvoma. Diplomant graške Univerze za glasbo nastopa solistično in v komornih zasedbah. Aranžira, občasno sklada. Njegovi učenci iz GŠ Velenje so redno na seznamu nagrajencev kitarskih tekmovanj. Skrbi pa nas pomankanje namiznoteniškega znanja.

© 2024 Poletna šola kitare 2024 | ScrollMe by AccessPress Themes